Kommunen har skickat in bidragsansökan

Det var ett tag sedan jag skrev något men idag har jag fått reda på att Norrköpings kommun för någon vecka sedan skickade in bidragsansökan till Länsstyrelsen. I ansökan finns det en karta på en föreslagen dragning av stamnätet genom Skärkind. Det är den blåa linjen i bilden nedan som är föreslagen dragning för stamnätet. Det är ingen garanti för det är så här det blir men jag gissar att det kommer att likna detta. Sedan vet vi ju inte om Länsstyrelsen kommer att skjuta till pengar till detta. Jag återkommer när jag vet mer.

7 svar på ”Kommunen har skickat in bidragsansökan

  1. Kul att det rullar på!

    Vet man något om normal tid för hanteringen av ansökan på länsstyrelsen?

    Arbetar kommunen vidare oavsett om bidrag beviljas eller väntar de på beslutet?

  2. Som jag förstår det så är det flera saker som ska vara uppfyllda för att det ska bli grävstart. Länstyrelsen verkar vilja ge bidrag när två kommuner kopplas samman. Skärkind gränsar mot både Linköping och Söderköping men jag har inte riktigt förstått vad som triggar att det blir ett beslut.
    Angående om kommunen väntar på bidrag eller startar ändå beror nog lite på hur länge det dröjer med positivt beslut. Projektering enligt kartan ovan verkar kosta ca 7 miljoner kr och jag gissar att de gärna vill ha bidrag. Om beslut i Länsstyrelsen dröjer så vet jag inte riktigt hur de agerar.

  3. Ser ju ut som på kartan att dom kommer gå en bra bit från själva ”skärkind centrum”, är det den grävningen vi själva ska bekosta i så fall?

    • Det som är ritat på kartan är stamnätet som kommunen kommer att gräva. Det som vi får betala och gräva för är sträckan från varje hus till närmaste brunn. De blå prickarna på kartan är brunnar.

  4. Läste precis en artikel i söderköpingsdelen av NT från 22 November. I artikeln har Johnny på Norrköpingsvatten uttalat sig om Norrköpings planer för utbyggnaden av stamnät. Det verkar som det är 2014 som gäller för Norsholm och Skärkind, men man kan ju hoppas att det sker tidigare.

  5. Jag pratade med Jonny strax före jul och har nu lagt upp mer infor som säger samma sak som du skrev.

Kommentarer är stängda.