Ett steg närmare

Idag fick vi reda på att det tagits beslut inom Norrköpings Kommun som gör det möjligt att börja gräva fiber till Skärkind OCH ansluta fastigheter i det gråa området på kartan. Det är området runt Skärkinds Kyrka.

Just nu börjar vi planera vad som ska hända. Om inget oförutsett händer så planerar vi för följande aktiviteter. Notera att tiderna inte är spikade ännu:

  • Skicka ut kallelse till informationsmöte.
    Mötet blir preliminärt av under vecka 28. Mötet ska dels informera om vad som kommer att hända för fastigheter i det gråa området och dels att informera om hur vägen ser ut för fastigheter i de andra områdena. Representanter från Norrköping Kommun kommer att presentera vad som gäller på detta möte.
  • Personer som bor i det gråa området kommer under sommaren att få ett avtal hemskickat där man kan binda sig till att ansluta sig. För att det ska bli fiber så krävs att minst 60 % av fastigheterna ansluter sig. Idag har 52% av fastigheterna visat intresse. Vi har alltså en del att jobba på här.
  • Avtalet ska vara inskickat senast i slutet av sommaren. Datum ej bestämt.
  • Om tillräckligt stort antal har anmält sig här så kan grävning starta någon gång under hösten.

Det har gått lång tid sedan vi började dra i detta med bredband och jag kan inte lova vad som kommer att hända men låt oss hoppas att detta är ett bra steg på vägen.

Glad midsommar på er!