Priser för inkoppling

Det förra inlägget var tråkigt men det finns lite positiva saker att berätta också. Det handlar om priser för anslutning och månadskostnad.

Anslutning

I våras fick vi reda på att anslutningskostnaden är 9900 kr + grävkostnad från närmaste anslutningspunkt på stamnätet. Det finns ett förslag att få bidrag med 6000 kr om man binder sig i två är till Tele 2.

Månadskostnad

Om vi hade kunnat ansluta oss idag så skulle vi från Tele 2 kunna få följande erbjudande:

 • Internet 100 Mbit/s
 • 20 TV-kanaler
 • Telefon

Priset för detta är 407 kr/månad. Ni kan se mer info här och även se andra erbjudanden här.

Räkneexempel

Om ni tittar på bild 9 i Presentation Bredband 121120 så ser ni hur det skulle kunna se ut. I exemplet så jämför de med en familj som idag har Bredband med 30 Mbit/s vilket ingen i Skärkind har…

Personligen så tycker jag att den ekonomiska biten börjar se bra ut. Synd att vi inte har ett stamnät i byn.

5 svar på ”Priser för inkoppling

 1. Om man inte väljer Tele2 blir de öppet nät då för valfri operatör? Jobbar själv på telia så att ha annan operatör är ju inte fördelaktigt för min del.. Betalar hellre lite mer pengar och får våra tjänster då än att ansluta mig till en annan operatör som ja inte kan/vet ett dugg om…

  • Du kommer att kunna välja mellan alla operatörer som Norrköping har avtal med. De har ju inte hållit på så länge än så det finns nog inte så många operatörer att välja på i dagsläget. Som jag har förstått det så kommer Norrköpings kommun att långsiktigt vara nätägare just för att det ska bli en valfrihet för oss som individer. I de områden som tex Telia har lagt ner fibern så kommer det knappast att gå att välja annan operatör än Telia. Om man titta på Utsikt, kommunalt bolag i Linköpings, som är nätägare för ett antal nät (tex i Gistad) så ser man att de har flera operatörer kopplade tills sig.
   Jag kan inte garantera att du kommer att kunna välja Telia.

    • Jag har ingen aning. Det är kommunen som har alla dessa kontakter.

    • Om vi kommer att få fiber framöver så kommer Telia att bli en av de operatörer vi kommer att kunna välja på. Det har hänt en del sedan jag svarade senast.

Kommentarer inaktiverade.