Frågor och svar för område Mitt

Uppdaterad 2014-12-21

Nu när grävningen ska börja i område Mitt så finns det en del frågor som vi alla har. Om ni saknar svar på någon fråga får ni gärna skicka mail till mig (bredband@skarkind.se) så lägger jag upp frågan och förhoppningsvis svar.

När kommer bredbandet att kopplas in?

Detta beror på i huvudsak två orsaker:

  • Vädret – en tidig och lång vinter med hård mark kommer att försena medans en mild vinter gör att det går att gräva på kort tid.
  • Hur snabbt vi kan få tillstånd från markägaren som ännu inte skrivit under avtal att skriva på.

Just nu vågar inte jag lova när dessa två saker är gjorda men kommunen tror att inkoppling sker senast innan sommaren. Vi får återkommer när vi vet mer.

Var kommer de att börja gräva?

Detta har skett så snabbt att jag inte vet detaljer om det. Den sträcka som garanterat inte kommer att grävas den närmaste tiden är utmed järnvägsbanken mellan väg 210 och Norsholm. På delar av denna sträcka saknas underskrivna markavtal. Resten av område Mitt (det grå området på kartan) kan grävas.

Grävning har påbörjats mellan Skärkind och mot Kätterstad/Nystad. Efter trettonhelgen 2015 kan grävning runt kyrkan börja.

Hur kan jag bestämma var slangen ska komma in på min tomt?

Kommunen kommer att kontakta oss fastighetsägare om detta. Jag är inte helt säker på hur denna kommunikationen kommer att ske än. Återkommer när vi vet detta.

Jag bor i område Mitt men har ännu inte skickat in avtal. Kan jag fortfarande vara med?

Ja, du kan fortfarande skicka in avtal om du bor i område Mitt (det grå området på kartan). Det börjar dock bli bråttom. På informationssidan kan du ladda ner avtal samt hitta adressen vart du ska skicka in avtalet.

Vilka tjänsteleverantörer finns det att välja på?

De tjänsteleverantörer som finns att välja på kan du se på www.qmarket.se. Detfinns ett par nya som inte funnits tidigare, tex Telia.

En sak som hänt utan att vi fick reda på det i förväg är att det inte längre går att få marknadsbidraget på 6000 kr om man väljer Tele 2. Vi har inte kunna t berätta detta i förväg eftersom vi inte fick reda på när det slutade att gälla.

 

 

 

3 svar på ”Frågor och svar för område Mitt

  1. Pingback: Grävning startar i område Mitt! | Bredband i Skärkind

  2. Hej!
    Jag tycker att det varit väldigt snålt med information den senaste tiden. Nu har dom varit och grävt ner slangar till fibern och nu undrar vi när i tiden som det kommer att kopplas in i våra hus. Det kan vara väldigt viktigt att veta eftersom man behöver säga upp dom eventuella avtal som man har i dag och i dagsläget så är uppsägningstiden 3 månader.

    Tacksam för information!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *