MITT-området senaste status

Uppdaterat 2015-08-31

I fredags fick jag senaste info men har varit bortrest och inte kunnat skriva förrän nu. En del av sakerna som är kvar visste jag inte att de skulle göras tidigare.

  • Sista biten av fibern till teknikboden är klar. KLART
  • Vattenfall ska installera el till teknikboden. Påstötningar från från Norrköping Vatten och Avfall men det var inte klart i fredags. INTE KLART
  • Skarvning av fibern mellan stamnät och fibern in till fastigheten ska påbörjas vecka 36. INTE KLART
  • När skarvningen är klar börjar installatörerna av dosorna att boka tider med fastighetsägarna. BÖRJAR NÄR SKARVNINGEN ÄR KLAR
  • När dosorna är monterade ska det räcka med att koppla in en dator en den andra dosan och beställa vilken operatör man vill ha. Sedan ska det vara klart. Jag vet inte hur detta ser ut alls så jag kan i dagsläget inte berätta vad som händer.
    Qmarket så kan man titta på vilka operatörer som finns och vilka erbjudanden de har.
  • OM man tidigare valt erbjudande via Bredbandsbolaget eller Bredband 2 genom att skicka in blankett till Norrköping Vatten och Avfall gäller följande: Meddela Norrköping Vatten och Avfall vilket startdatum man vill ha för abonnemanget genom att skicka ett mail till bredband@norrkoping.se. Startdatumet kan tidigast vara 14 dagar efter att Norrköping Vatten och Avfall fått reda på önskat startdatum. Jag resonerar så här: skicka in meddelande redan idag om ett datum om 16 dagar. I bästa fall så är dosorna inmonterade och ni kan börja använda abonnemanget från det datumet. I värsta fall så är dosorna inte inmonterade och ni får får betala ett par dagar på abonnemanget utan att kunna använda det. Så skulle jag göra. Om man väntar med att ange önskat startdatum tills dosorna är inkopplade så kommer man att få vänta ytterligare två veckor innan ni kan använda fibern. Norrköping Bredband har bekräftat detta resonemang.