Sammarbete med Gistad för att få till bredband?

Förra året så var vi några stycken i Skärkind som tittade på möjligheter att få riktigt bredband i Skärkind. Vi skickade ut en enkät som ni kunde svara på och vi fick in 64 intresserade svar på den. Sedan hade vi svårt att komma framåt, närmare en lösning.

Nu har det kommit nya möjligheter som vi vill informera er om. Det finns en förening i Gistad som jobbar på att få fiber till hushållen som bor i Gistad. Vi har börjar prata med den föreningen för att se om vi i Skärkind kan hänga på det arbete som redan är påbörjat i Gistad. Det kommer också att bli diskussioner med Norrköpings kommun och eventuellt andra som har intressen i bredbandsutbyggnad inom Norrköping.

Vi vet inte om det kommer att bli något av detta men vi jobbar på att det ska bli av och chanserna ökar ju fler som visar intresse i Skärkind.

För att vi ska komma framåt i detta arbete så skulle vi vilja veta hur många som är intresserade idag. Syftet är att få reda på hur många i Skärkind som idag är intresserade av att få tillgång till internet via fiber.

Skicka gärna länken till denna blogg till grannar och bekanta i Skärkind så att alla intresserade har en chans att se vad som är på gång!